subota, 3. lipnja 2017.

JEDNOSTAVNI TALIJANSKI KLASIK KOME NIKO NEĆE MOĆI ODOLJETI



POTREBNO:

  • 500 g duguljaste tjestenine (spagetti ili sl.)
  • 2 jaja
  • 200 ml vrhnja za kuhanje
  • 200 g suhe slanine ili pancete
  • 150 g ribanog parmezana
  • sol, papar, vegeta, prstohvat češnjaka u granulama

PRIPREMA:
Tjesteninu skuhati al dente. Na malo maslinovog ulja pržiti sitno sjeckanu slaninu. U posebnoj zdjelici umutiti jaja sa parmezanom. Kuhanu tjesteninu istresti na prženu slaninu, dodati vrhnje za kuhanje, dobro promiješati pa kada postane ravnomjerno vruće i kada tjestenina nakon 2-3 minute upije tekućinu iz vrhnja, dodati jaja sa parmezanom. Po želji začiniti solju, paprom ili vegetom. Dobro promiješati kako bi se jaja ravnomjerno rasporedila i sir otopio.Poslužiti uz salatu po želji i čašu orošenog bijelog vina!

Related Posts:

0 komentari:

Objavi komentar